Revit

Tietomallinnusohjelmisto rakennusten suunnitteluun ja rakentamiseen

Autodesk® Revit® on erityisesti laadittu tietomallinnusta (BIM) varten. Sen avulla suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaiset voivat viedä ideat konseptista rakennusvaiheeseen koordinoidulla ja yhdenmukaisella, mallipohjaisella lähestymistavalla.

Revit sisältää ominaisuuksia arkkitehtuurin, mekaniikan, sähköjärjestelmien, putkituksen ja rakenteiden teknistä suunnittelua sekä rakentamista varten. Ohjelmisto on saatavilla yksittäisenä tuotteena sekä osana Arkkitehtuurin, teknisen suunnittelun ja rakennusalan kokoelmaa (AEC Collection).

Ota yhteyttä, kun haluat lisätietoja Revitistä.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Konseptisuunnittelutyökalut

Revit tarjoaa helppokäyttöiset ja luovuutta tukevat konseptisuunnittelutyökalut. Voit luonnostella vapaasti, luoda vapaamuotoisia malleja vaivattomasti ja muokata muotoja interaktiivisesti. Voit määritellä muotoja ja geometriaa todellisina rakennuskomponentteina varmistaaksesi sujuvan etenemisen suunnitelman kehittämiseen ja dokumentointiin. Samalla kun suunnittelet, Revit rakentaa muotojesi ympärille automaattisesti parametrisen viitekehyksen ja parantaa siten hallintaa, tarkkuutta ja joustavuutta. Toteuta suunnitelmasi konseptisuunnittelusta dokumentointiin yhdessä ja samassa ympäristössä.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Virtaviivaistettu käyttöliittymä

Revit sisältää virtaviivaisen käyttöliittymän, jonka myötä pääset nauttimaan organisoidummasta työpöydästä, suuremmasta piirustusikkunasta ja nopeasta pääsystä tarvitsemiisi työkaluihin ja komentoihin. Löydät lempityökalusi nopeammin, paikannat harvemmin käytetyt työkalut tehokkaammin ja tutustut uusiin ominaisuuksiin helpommin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Kaksisuuntainen assosiatiivisuus

Tekemäsi muutos päivittyy automaattisesti joka paikkaan. Revitissä kaikki mallin tiedot on varastoitu yhteen paikkaan. Sen ansiosta jokainen tietoihin tehty muutos päivittyy tehokkaasti koko malliin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Luettelot

Luotua mallia voidaan tarkastella myös luettelonäkymässä. Luettelonäkymään tehty muutos heijastuu automaattisesti muihin näkymiin. Toiminto tarjoaa myös assosiatiiviset split-schedule-leikkaukset sekä luettelonäkymien, kaavojen ja suotimien avulla valittavat suunnitteluelementit.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Parametriset komponentit

Parametriset komponentit, niin sanotut family-objektit, toimivat pohjana kaikille Revitissä suunnitelluille rakennuskomponenteille. Ne tarjoavat avoimen, graafisen järjestelmän suunnitteluajatteluun ja muotoiluun ja mahdollistavat suunnittelutavoitteen ilmaisun erittäin yksityiskohtaisella tasolla. Parametrisia komponentteja voidaan hyödyntää sekä luotaessa erittäin mutkikkaita kokoonpanoja, kuten huonekaluja ja kalusteita, että hyvin yksinkertaisia rakennusosia, kuten seiniä ja pilareita. Ja mikä parasta, ohjelmointikieltä tai koodausta ei tarvita.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Suunnitelmavaihtoehtojen tutkiminen

Kehittele ja tutki tärkeiden suunnittelupäätösten tueksi erilaisia suunnitelmavaihtoehtoja. Esittele asiakkaillesi vaivattomasti useita vaihtoehtoja. Tue päätöksentekoa sijoittamalla eri vaihtoehdot malliin visualisointia, määrälaskentaa ja muita analyysejä varten.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Detaljointi

Hyödynnä Revitin kattavaa detaljikirjastoa ja monipuolisia detaljointityökaluja. CSI-yhteensopivat detaljikirjastot voidaan räätälöidä toimiston omien standardien mukaisiksi. Voit myös luoda, hallita ja jakaa oman detaljikirjastosi.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Materiaaliluettelo

Tällä uudella työkalulla voit laskea yksityiskohtaiset materiaalimäärät. Materiaaliluettelotoiminto helpottaa materiaalimäärien seurantaa esimerkiksi kestävää kehitystä tukevassa suunnittelussa ja tarkistettaessa materiaalimäärät kustannuslaskentaa varten. Parametrinen muutostenhallinta auttaa varmistamaan, että materiaaliluettelosi ovat aina ajan tasalla.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Revit Building Maker

Revit Building Maker -ominaisuus tarjoaa saumattoman tavan muuttaa konseptimuodot funktionaalisiksi suunnitelmiksi. Valitse pinnat ja luo niistä seinät, katot, lattiat ja verhoseinät. Työkaluilla poimit rakennuksestasi tärkeitä tietoja, kuten pintojen alat ja kerroskohtaiset tilavuudet. Voit luoda konseptimuodot suoraan Revitissä tai voit tuoda niitä massaobjekteina esimerkiksi AutoCAD®-, form-Z-, Rhino- ja SketchUp-ohjelmistoista sekä muista ACIS- ja NURBS-pohjaisista sovelluksista.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Törmäystarkastelu

Törmäystarkastelu tarkistaa mallisi mahdollisten elementtien välisten törmäysten varalta.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Suunnitelmien visualisointi

Toteuta suunnitelmat fotorealistisesti. Helppokäyttöisellä, korkealaatuisella ja nopealla mental ray® -renderöintiteknologilla luot suunnitelmistasi ensiluokkaiset visualisoinnit.

Mikäli haluat hallita renderöidyn näkymän rakeisuutta vieläkin tarkemmin, importoi suunnitelmasi 3ds Max® -ohjelmistoon FBX®-tiedostomuodossa. Saat käyttöösi joustavat työkalut, joilla hallitset visualisointia äärimmäisen tarkasti. Tutustu tarkemmin suunnitelmien visualisointiin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Alkuperäinen 64-bittisyyden tuki

Alkuperäinen 64-bittisyyden tuki parantaa Revitin kykyä käsitellä suuria projekteja ja parantaa ohjelmiston suorituskykyä ja vakautta runsaasti muistia vaativissa työvaiheissa, kuten renderöinnissä, tulostuksessa, mallin päivityksessä sekä tiedostojen tuonnissa ja viennissä.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Parannettu yhteiskäyttö

Yhteiskäyttöominaisuuksiin tehdyt parannukset tehostavat projektiryhmän yhteistyötä. Nyt voit viedä rakennusmallisi tai -paikkasi sekä niihin liittyvän keskeisen metadatan Civil 3D® -ohjelmistoon. Lisäksi voit tuoda tarkkoja malleja Inventor® -mekaniikkasuunnitteluohjelmistosta

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

2D- ja 3D-DWF-tiedostot

Revit tukee merkintöjen kierrätystä Design Review -ohjelmiston kautta. Design Reviewin merkintäominaisuuksien ja Revitin navigointi- ja version­hallinta­ominaisuuksien ansiosta muutosten hallinta sujuu vaivattomasti. Revit tukee mallin julkaisua 2D- tai 3D-DWF™-tiedostoiksi. Ominaisuus mahdollistaa suunnittelutietojen tehokkaan ja dynaamisen vaihdon kevyessä tiedostomuodossa. Se on oiva keino saada myös projektin ei-tekniset jäsenet mukaan tarkistusprosessiin.