AutoCAD LT

Ammattilaiset valitsevat AutoCAD LT® 2D-piirto- ja detaljointiohjelmiston, koska siinä tuottavuuden tehostaminen on etusijalla. Kattavilla 2D-työkaluilla luot, muokkaat ja dokumentoit piirustukset tarkasti ja tehokkaasti.

Aito DWG™-tiedostomuoto varmistaa, että vaihdat asiakkaiden ja kollegoiden kanssa varmasti tarkkoja ja yhteensopivia tietoja. Lisäksi räätälöitävien valikoiden ja käyttöliittymän ansiosta voit muokata ohjelmistoa oman näköiseksesi.

Tehokkaiden ominaisuuksien AutoCAD LT on luotu piirtämiseen.

Keskeisimmät ominaisuudet

 • Dokumentoi
  AutoCAD LT sisältää kattavat 2D-piirto- ja detaljointityökalut ideoiden ja suunnitelmien dokumentointiin.
 • Kommunikoi
  Jaa tietoa helposti ja tarkasti kollegoille ja asiakkaille useissa eri tiedosto- ja tulostusmuodoissa.
 • Optimoi
  Räätälöitävän käyttöliittymän sekä tehokkaiden organisointi- ja navigointityökalujen avulla muokkaat työympäristösi haluamaksesi.

Dokumentoi

AutoCAD LT -ohjelmisto tarjoaa ideoiden ja suunnitelmien dokumentointiin kattavat 2D-piirto- ja detaljointityökalut. Luo tekniset suunnitelmat luottavaisesti tällä monipuolisella CAD-piirto-ohjelmistolla.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Työskentele 2D-piirtämisen perustyökaluilla

Luo vakiomuodoista yksinkertaisia tai monimutkaisia 2D-piirustuksia:

 • Viivat
 • Monikulmiot
 • Kaaret
 • Ympyrät
 • Ellipsit
Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Muokkaa olemassa olevia CAD-piirustuksia kätevästi

Muokkaa olemassa olevaa geometriaa muun muassa seuraavilla komennoilla:

 • Venytys, pyöristys ja viiste
 • Siirto, kopiointi ja kierto
 • Skaalaus, katkaisu ja jatkaminen
 • Yhdensuuntaiskopiointi, peilaus, poisto ja räjäytys
 • Objektien kohdistaminen
 • Ominaisuustietojen lisääminen ja muokkaus—Piirustuksesta valitun objektin ominaisuudet on helppo tuoda esiin ja muuttaa
 • Objektin tai pistejonon pituus, säde, kulma, pinta-ala ja tilavuus voidaan hakea

Tee CAD-piirustuksiisi merkinnät

AutoCAD LT:n tehokkailla merkintätyökaluilla parannat kommunikointia. Voit lisätä piirustuksiin:

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Tekstiä

Luo ja liitä CAD-piirustuksiisi tekstiobjekteja tutuilla tekstinkäsittelytyökaluilla. Käytössäsi ovat esimerkiksi sisennykset ja sarkaimet, automaattiset luettelomerkein tai numeroin varustetut luettelot sekä kieliasun tarkistus.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Mitoituksia

Älykkäiden mitoitusobjektien avulla esität pituudet, kulmat ja säteet tarkasti. Viivatyyppiä ja nuolenkärkien sijaintia voidaan muokata erikseen. Voit luoda katkaistun mitoituksen suurille säteille ja etäisyyksille.

taulukoita-min

Taulukoita

Luo helposti muokattavia taulukoita, joilla voi suorittaa laskutoimituksia Microsoft® Excel -ohjelmiston kaltaisilla kaavoilla.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Skaalautuvia merkintöjä

Määrittele näyttöikkunaan tai mallitilaan mittakaava jota käytetään teksti-, mitoitus- ja täyttöobjektien skaalaamiseen. Näin objektien koko ja ulkoasu mukautuvat automaattisesti näyttöikkunan mittakaavaan.

kenttiä-min

Kenttiä

Tietokentät ovat erityisiä tekstiobjekteja objektien tai piirustusten ominaisuustietojen esittämiseen. Niihin voit laittaa kirjoittautumaan esimerkiksi viivan pituuden, polyline-objektin pinta-alan tai layoutin nimen. Ominaisuuden muuttuessa myös tietokenttätekstit päivittyvät.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Suorita laskutoimituksia suoraan AutoCAD LT:ssä

QuickCalc-laskimella suoritat laskutoimituksia, muunnat yksikköjä ja johdat arvoja piirustuksen sisällöstä.

Kommunikoi

AutoCAD LT 2D-suunnitteluohjelmiston työkaluilla teet kollegoiden ja asiakkaiden kanssa nopeasti ja turvallisesti yhteistyötä suunnitteluprosessin jokaisessa vaiheessa. Tarkastele, muokkaa ja jaa tietoa helposti ja tarkasti AutoCAD LT -ohjelmistolla.

Tehokas DWG
Tallenna ja jaa tiedostoja Autodeskin DWG™-teknologialla. DWG-tiedostoja liikkuu miljardeja jokaisella suunnittelualalla, mikä tekee siitä suunnittelumaailman yleisimpiä tiedostomuotoja. AutoCAD LT:n alkuperäinen DWG-tiedostomuoto takaa tietojesi eheyden ja luotettavuuteen.

Saumaton tiedonvaihto AutoCAD-ohjelmistojen välillä
Koska AutoCAD LT 2D-suunnitteluohjelmisto perustuu samaan teknologiaan kuin AutoCAD®, tietoa voidaan vaihtaa ohjelmistojen välillä saumattomasti. AutoCAD LT -ohjelmistoa voidaan käyttää yhdessä AutoCAD, Autodesk® Design Review ja DWG TrueView™ -ohjelmistojen kanssa. AutoCAD LT on myös yhteensopiva AutoCAD-pohjaisten toimialakohtaisten ohjelmistojen kanssa, mukaan luettuna AutoCAD® Architecture, AutoCAD® Map 3D, Civil 3D®, AutoCAD® Electrical ja AutoCAD® Mechanical.

Muissa tiedostoissa ja tiedostomuodoissa olevien tietojen käyttö viitteenä
AutoCAD LT -ohjelmisto mahdollistaa ulkopuolisten ja eri tiedostomuodoissa olevien viitetiedostojen liittämisen CAD-piirustuksiin. Voit käyttää muun muassa seuraavia tiedostoja:

 • DWG
 • Bittikarttatiedostot
 • DWF™
 • PDF
 • Excel — Voit luoda AutoCAD LT -taulukoita suoraan Microsoft Excel -dokumenteista ja päivittää ne tietolinkin avulla ilman uudelleen kirjoittamista.

Tulosta CAD-piirustuksesi ei-muokattaviin tiedostomuotoihin

 • Julkaise ja tulosta — Tallenna sivun asetukset ja hyödynnä aiempia tulostuksia helposti uudelleen. Publish-komennolla tulostat nopeasti useita piirustuksia tai layouteja joko tulostimella tai DWF-tiedostoon. Taustatulostuksen ansiosta voit jatkaa piirtämistä AutoCAD LT:n tulostaessa taustalla.
 • DWF — DWF-teknologian avulla voit julkaista älykkäitä suunnittelutietoja ja säästää aikaa yksinkertaistamalla suunnitteluryhmän yhteistyötä. Koska DWF-tiedostot ovat jopa kymmenen kertaa muita tiedostomuotoja pienempiä, ne ovat nopea, helppo ja varma tapa jakaa suunnittelutietoja projektin jokaisessa vaiheessa.
 • Lue ja kirjoita vanhempiin AutoCAD LT -versioihin — Tee kätevämmin yhteistyötä ja jaa tietoja myös vanhempien AutoCAD LT -ohjelmistojen käyttäjien kanssa.
 • Suunnitelmien tarkistus — Helpota suunnitelmien tarkistusvaiheen koordinointia korvaamalla paperit digitaalisella prosessilla. Ilmainen* Autodesk Design Review -ohjelmisto tarjoaa työkalut tarkistamiseen ja merkintöjen tekemiseen. Ennen lähettämistä piirustuksiin voidaan lisätä kommentteja, luonnostelmia, mitoituksia, tekstiä ja leimoja. Työnkulku on sujuvampi, tarkkuus paranee ja työt valmistuvat nopeammin.
 • PDF-tiedostojen julkaiseminen—Julkaise korkealaatuisia PDF-tiedostoja suoraan AutoCAD LT -piirustuksista. Koska piirustuksen sisältämä teksti viedään TrueType-kirjasinformaatissa, tekstiä voidaan korostaa, siitä voidaan suorittaa hakuja ja sitä voidaan kopioida PDF-katseluohjelmassa. Liitettävät kirjasintiedostot valitaan PDF-tulostusasetusten määrittelyn yhteydessä. Tulostuksen valmistuttua PDF-tiedosto avautuu automaattisesti.

Jaa piirustustiedostoja konsulteille ja asiakkaille

Takaa DWG-tiedostojesi aitous digitaalisilla allekirjoituksilla. Pakkaa eTransmit-työkalulla kaikki piirustukseen liittyvät tiedostot yhdeksi zip-tiedostoksi. Tallenna piirustuksia aiempiin tiedostomuotoihin vaihtaaksesi tietoja vanhempien AutoCAD LT -ohjelmistoversioiden käyttäjien kanssa. Tallenna DWG-tiedostoja DXF™-tiedostomuotoon vaihtaaksesi tietoa muiden suunnittelu- tai CAD-ohjelmistojen käyttäjien kanssa.

Optimoi

AutoCAD LT® 2D-CAD-ohjelmistolla optimoit työympäristösi. Räätälöitävän käyttöliittymän ansiosta voit luoda omien mieltymystesi mukaisen työtilan. Organisointi- ja navigointityökalujen avulla liität tehokkuuden kiinteäksi osaksi päivittäisiä rutiinejasi.

Järjestele 2D-piirustusten ja kirjastojen sisältö hallitaksesi niitä näytöllä ja tulosteissa ja tuodaksesi vakiotyökalut ja -komponentit kätevästi käden ulottuville.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Tasot

Layer Properties Manager nopeuttaa ja helpottaa tasoasetusten luontia ja muokkausta. Taulussa tehdyt muutokset päivittyvät piirustukseen välittömästi.

 • Muokkauksen helpottamiseksi ryhmittele tasot yhteisten ominaisuuksien mukaan ja tallenna tasoasetukset uudelleenkäyttöä varten.
 • Määrittele tasoasetukset näyttöikkunakohtaisesti korostaaksesi piirustuksen eri osa-alueita.
 • Hyödynnä täysvärejä määrittämällä väri sävyn, kylläisyyden ja luminanssin (HSL-arvot) avulla tai punaisen, vihreän ja sinisen (RGB) värikomponenttejä käyttäen. Voit myös valita värit ohjelmiston sisältämistä värikartoista, joihin lukeutuu muun muassa useita Pantone®- ja RAL-värikarttoja.
Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Blokit

Kun vakiokomponentteja ei tarvitse piirtää joka kerta uudestaan, aikaa säästyy ja piirustuksista tulee yhtenäisemmät.

 • Dynaamisten ominaisuuksien ansiosta yksittäinen blokki voi sisältää useita kokoja ja näkymiä, mikä keventää blokkikirjastoa.
 • Kun määrität blokkeihin attribuutteja, voit liittää kuvaan tuotaviin blokkeihin yksilöllistä tietoa.
 • Attribuuttitekstien pituus voi vaihdella yksirivisestä moniriviseen.
 • Monipuolisilla attribuuttien käsittelytoiminnoilla hallitset ja muokkaat määriteltyjen blokkien tietoja. Voit määrätä attribuuttien järjestyksen itse ja lisätä tai poistaa blokkimääritysten attribuutteja helposti.

Työkalupaletit
Pidä usein käyttämäsi blokit, täyttökuviot, komennot ja muut toiminnot kätevästi käden ulottuvilla.

 • Säästä aikaa ja käytä standardeja, jotka huolehtivat siitä, että sisältö asetetaan oikeille tasoille ja että mittakaava, viivatyppi, väri ja muut ominaisuudet ovat sovitunlaisia.
 • Tehosta tuottavuutta ja säästä aikaa ryhmittelemällä työkalupaletit loogisiin kokonaisuuksiin joita voit koska tahansa vaihtaa nopeasti käyttöön.

Xref-tiedostojen näyttö himmennettyinä
Esitä ulkoiset xref-tiedostot näytöllä himmennettyinä erottaaksesi xref-objektit pääkuvan objekteista.

Optimoi käyttöliittymä
Hyödynnä käteviä apuvälineitä, joiden avulla löydät nopeasti komennot, tarkastelet avoimia piirustuksia ja navigoit avoimessa piirustuksessa. Optimoi työympäristösi räätälöimällä komentojen sijainti ja ulkoasu. Käytössäsi ovat muun muassa seuraavat apuvälineet:

 • Valintanauha
  Selkeästi ryhmitellystä valintanauhasta valitset haluamasi komennon nopeasti. Voit räätälöidä valintanauhan omien tarpeittesi ja yrityksesi standardien mukaan.
 • Valikkoselain
  Valikkoselaimessa voit hakea komentojen nimiä. Näet myös viimeksi käytetyt ja avoimet tiedostot esikatselukuvina sekä tiedoston viimeisen tallennusajankohdan. Voit järjestää viimeksi käytetyt tiedostot nimen, päivämäärän tai otsikon mukaan.
 • Piirustusten/layoutien esikatselu
  Quick View-toiminnossa tiedoston nimen yhteydessä näkyy esikatselukuva, joten aikaa ei kulu väärien piirustusten ja layoutien avaamiseen.
 • Näyttöikkunat
  Näyttöikkunoiden avulla yksittäisessä layoutissa voidaan esittää piirustuksesta useita näkymiä. Näyttöikkunat voivat olla minkä kokoisia ja muotoisia tahansa. Kun näyttöikkunaa pyritetään, myös näkymää voi pyörittää samassa suhteessa.
 • Zoomaus/panorointi hiiren rullalla
  Hiiren rullalla zoomaat ja panoroit piirustuksessa kätevästi.
 • Tietojen dynaaminen syöttö
  Dynaaminen syöttö mahdollistaa komentojen suorittamisen kohdistimen sijaintipaikassa. Dynaamisen syötön ollessa käytössä kohdistimen luona näkyy työkaluvihje, joka seuraa kohdistimen liikettä. Kun komento on aktivoitu, käyttäjä voi kirjoittaa näppäinsyötteen työkaluvihjeeseen.

SteeringWheels

Autodesk® SteeringWheels® -navigointityökalu tarjoaa nopean pääsyn Zoom- ja Pan-toimintoihin. Työkalu sisältää myös takaisinkelaustoiminnon, jonka avulla näkymissä voi palata taaksepäin.

*Ohjelmistoon sovelletaan ohjelmiston mukana seuraavan loppukäyttäjän lisenssisopimuksen ehtoja.