Autodesk Flex -käyttöopas

Autodesk Flex antaa satunnaiskäyttäjille mahdollisuuden käyttää Autodesk-ohjelmistoja kustannustehokkaasti. Flex-pisteillä voit käyttää mitä tahansa tuettua Autodesk-tuotetta 24 tunnin ajan kerrallaan. Lisätietoja Flexistä löydät verkkokaupastamme.

Tällä sivulla ohjeistamme Flexin käyttöönottoon ja vastaamme yleisimpiin kysymyksiin.

Flex-pisteiden ostaminen

1. Pyydä tarjous haluamastasi määrästä Flex-pisteitä, min. 100 pistettä. Käsittelemme tarjouspyynnön ja toimitamme sen Autodeskille.
  2. Lisää tarvittaessa Autodesk organisaatiosi toimittajajärjestelmään. Katso tästä Autodeskin yritystiedot euroalueelle.
  3. Kun olet saanut Autodeskilta tarjouksen sähköpostiisi, tarkista tarjous klikkaamalla tarjouksessa näkyvää Review in Cart -nappia.
    • Huom. Jos tilaat yrityksenä eikä yrityksesi ole sijoittautunut Irlantiin, tilaukseen sovelletaan ulkomaankaupan verotussääntöjä. Jos yrityksesi on arvonlisäverovelvollinen, lisää tilaukseen ALV-tunnisteesi (VAT number) kohdassa Customer Details → VAT exemption, niin tilaukseen sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta.
  4. Hyväksy tarjous, niin pisteet toimitetaan sinulle.

Käyttäjien määrittäminen

Kun olet ostanut Flex-pisteitä, voit määrittää käyttäjät Autodesk-tililtäsi:

1. Kirjaudu Autodesk-tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse sivupalkista KäyttäjänhallintaTuotteittain.
  2. Valitse tuoteluettelosta Flex ja klikkaa Määritä käyttäjät.
  3. Valitse käyttäjä, jolle käyttöoikeudet määritetään. Katso tarvittaessa ohjeet uuden käyttäjän lisäämiseksi.

Käyttöoikeuksien määrittäminen yksittäisille käyttäjille

Tässä kohdassa voit määrittää, mitkä tuotteet ovat Flex-käyttäjien saatavilla.

1. Kirjaudu Autodesk-tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse sivupalkista KäyttäjänhallintaTuotteittain.
  2. Valitse tuoteluettelosta Flex.
  3. Valitse Määritetyt käyttäjät -kohdasta käyttäjä, jonka käyttöoikeuksia haluat hallinnoida.
  4. Valitse tuotteet, joiden käyttöoikeudet haluat määrittää kyseiselle käyttäjälle.
    Huom. Kun Autodesk lisää uusia tuotteita Flexiin, olemassa olevat Flex-käyttäjät saavat automaattisesti uusien tuotteiden käyttöoikeuden. Käyttöoikeus on tarvittaessa poistettava erikseen.
  5. Tallenna muutokset.

Kun lisäät käyttöoikeuksia yksitellen, käyttäjät saavat sähköposti-ilmoituksen uusista käyttöoikeuksista. Jos taas käytät määritysten tuontia, sähköposti-ilmoituksia ei lähetetä.

Oletuskäyttöoikeuksien määrittäminen

Oletusmääritysten avulla voit määrittää Autodesk-tuotteiden käyttöoikeuksia useille Flex-käyttäjille, niin uusille kuin nykyisille. Kun oletusmääritykset ovat käytössä, kaikki Flex-käyttäjät saavat käyttöoikeuden valittuihin tuotteisiin.

1. Kirjaudu Autodesk-tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com ja valitse sivupalkista KäyttäjänhallintaKäyttäjittäin.
  2. Klikkaa Tiimin asetukset -rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.
  3. Valitse KäyttäjänhallintaOletusmääritykset -kohdassa Määritä oletusmääritykset.
  4. Klikkaa Hallitse oletusmäärityksiä -valintaikkunassa kohdasta Flex.
  5. Valitse tuotteet, joille haluat määrittää oletuskäyttöoikeudet.
    Huom. Kun Autodesk lisää uusia tuotteita Flexiin, oletusmääritetyt käyttäjät eivät saa automaattisesti käyttöoikeutta uusiin tuotteisiin. Voit muokata oletusmääritysluetteloa määrittääksesi käyttöoikeudet uusille tuotteille.
  6. Tallenna muutokset. Oletusmääritykset ovat nyt käytössä.

Käyttäjille ei lähetetä sähköposti-ilmoituksia oletusmääritysten muutoksista.

Huom. Jos haluat myöhemmin poistaa oletusmääritykset käytöstä, poista kaikki tuotevalinnat Hallitse oletusmäärityksiä -ikkunassa.

Flex-pisteiden, tilausten ja kokeilujaksojen tärkeysjärjestys

Silloin, kun käyttäjälle on määritetty sekä tuotetilaus (Subscription) että Flex-käyttöoikeus, Flex-pisteitä ei käytetä. Jos esimerkiksi määrität AutoCAD-tilauksen käyttöoikeuden Flex-käyttäjälle, tämä käyttäjä ei kuluta Flex-pisteitä AutoCADin osalta.

Vastaavasti kokeilujaksolla (trial) olevat käyttäjät eivät kuluta Flex-pisteitä kyseisestä tuotteesta. Pisteiden kulutus alkaa vasta kokeilujakson päätyttyä.

Huom. Tilaukset ja kokeilujaksot käytetään ennen Flex-pisteitä vain, jos samaa Autodesk-tunnusta käytetään sisäänkirjautumisen todentamiseen.

Flex-lisäpisteiden ostaminen

Kun ostat lisää Flex-pisteitä, ne lisätään tiimisi Flex-pistesaldoon. Jokaisesta ostoksesta saadut pisteet ovat voimassa yhden vuoden ostopäivästä, ja vanhemmat pisteet kulutetaan ensin. Tämä varmistaa, että sinulla on mahdollisimman paljon aikaa käyttää pisteitäsi.

Jos hallitset useita tiimejä, tarkista, että uudet Flex-pisteet on lisätty oikeaan tiimiin. Voit tarvittaessa siirtää pisteet toiselle tiimille. Katso lisää Flex-pisteistä ja -tiimeistä.

Ohjelmistojen asennus

Flex-pisteiden käyttäjät voivat ladata ja asentaa Autodesk-ohjelmistoja Autodesk-tililtään.

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa manage.autodesk.com ja napsauta Kaikki tuotteet ja palvelut.
  2. Valitse tuoteluettelosta Flex. Klikkaa Näytä kohteet.

Ohjelmistoa ei tarvitse asentaa uudelleen, jos vaihdat myöhemmin Flexistä tilaukseen tai jos ohjelmisto on jo ennestään asennettu.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä eroa on tilauksella ja Flexillä?
Käyttäjäkohtainen tilaus (Single-User Subscription) on määritetty käytettäväksi vain yhdelle nimetylle käyttäjälle kerrallaan. Tällainen lisenssimalli sopii parhaiten käyttäjille, jotka käyttävät Autodesk-ohjelmistoja usein. Flex sitä vastoin ei ole sidottu käyttäjiin. Se on tarkoitettu jaettavaksi rajattomalle määrälle käyttäjiä, jotka voivat käyttää Autodesk-ohjelmistoja “maksamalla” päivähinnan eli kuluttamalla Flex-pisteitä. Flex soveltuu parhaiten ohjelmistojen satunnaiseen käyttöön.

Mistä tiedän, mitä Flex-erää kulutetaan, kun tiimini on ostanut uuden erän?
Vaikka jokainen Flex-osto johtaa yhteen tai useampaan uuteen Flex-erään, kunkin ostoksen pisteet lisätään tiimin yhteen ja samaan pistesaldoon. Kun tiimisi käyttää ohjelmistoja, ensimmäisenä päättyvän Flex-erän pisteet kulutetaan ensin. Näin maksimoidaan jokaisen Flex-erän käyttöaika.

Lisäksi, jos tiimilläsi on useita Flex-eriä, joilla on sama päättymispäivä, pisteet kulutetaan ensin pienemmistä eristä. Esimerkiksi 500-pisteen erä käytetään ennen 5 000 -pisteen erää. Näin varmistetaan, että pisteet, joista maksoit suhteessa korkeamman hinnan, kulutetaan ennen edullisempia pisteitä.

Pitääkö minun sulkea ohjelmisto, kun en käytä sitä? Mitä tapahtuu, jos unohdan sulkea ohjelmiston ennen kuin lähden viikonlopun viettoon?
Kyllä, sulje käyttämättömät ohjelmistot välttääksesi ylimääräiset pisteveloitukset. Pisteet veloitetaan kerran 24 tunnissa, vaikka et käyttäisi ohjelmistoa aktiivisesti. Tämä on tärkeää pitää mielessä, jotta vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.

Mistä tiedän käyttäjänä, ovatko pisteeni vähissä?
Kun kirjaudut ohjelmistoon, Flex varmistaa, että tiimilläsi on tarpeeksi pisteitä ohjelmiston uuden istunnon päivähinnan kattamiseksi. Saat ilmoituksen, jos pistesaldo ei ole riittävä. Tällöin et voi käyttää tuotetta ennen kuin tiimilläsi on tarpeeksi pisteitä.

Entä jos olen kahdessa tiimissä, joissa molemmissa on käytössä Flex?
Tässä tapauksessa Autodesk valitsee tiimin, jonka Flex-pisteitä kulutetaan.

Jos tiimilläni on jo ennestään Premium-sopimus kun ostamme Flex-pisteitä, onko meillä edelleen samat sopimusedut Flexin kanssa?
Kyllä. Kun tiimisi saa Flexin, Flex-käyttäjät perivät tiimissä jo olevat tilaukset ja sopimusedut.

Ovatko Flex-pisteet ja pilvipisteet keskenään vaihdettavissa?
Flex-pisteet ja Autodeskin Cloud Credits -pilvipisteet eivät ole keskenään vaihdettavia valuuttoja.

Jos kirjaudun vahingossa sisään ohjelmistoon ja kirjaudun sitten ulos heti, veloitetaanko pisteitä?
Pisteitä ei veloiteta, jos kirjaudut ulos viiden minuutin sisällä sisäänkirjautumisesta.

Vanhenevatko pisteet? Voiko niitä uusia?
Jokainen Flex-erä on voimassa yhden vuoden ostopäivästä. Ajanjakson päättyessä jäljellä olevat käyttämättömät pisteet vanhenevat. Vanhentuneita pisteitä ei voi uusia, eikä käyttämättömiä pisteitä hyvitetä.

Mitä tapahtuu, jos matkustan eri aikavyöhykkeelle 24 tunnin aikana?
Aikavyöhykkeiden vaihtaminen ei vaikuta Flexin veloitustapaan. 24 tunnin aikaikkuna alkaa siitä, kun kirjaudut sisään ohjelmistoon.

Mitä jos käytän ohjelmistolaajennuksia? Miten Flex-pisteitä veloitetaan niistä?
Joidenkin ohjelmistolaajennusten käyttäminen kuluttaa Flex-pisteitä. Jos tällainen laajennus on määritetty käynnistymään isäntäohjelmiston yhteydessä, veloitetaan molemmista päivittäinen pistemaksu. Jos et tarvitse laajennusta joka kerta kun käytät isäntäohjelmistoa, poista määritys, jotta vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta.

Katso lista ohjelmistoista ja laajennuksista, joita voi käyttää Flexillä.

Edellyttääkö Flex internet-yhteyden?
Kyllä. Internet-yhteys vaaditaan, kun kirjaudut ensimmäisen kerran ohjelmistoon, ja sen jälkeen vähintään 24 tunnin välein. Voit siis tarvittaessa siirtyä yhteydettömään tilaan korkeintaan 24 tunniksi. Ohjelmisto ilmoittaa, kun verkkokirjautuminen vaaditaan jälleen.

Voinko asentaa Flexiin kuuluvia tuotteita rajoittamattomaan määrään laitteita ja/tai voinko suorittaa rajoittamattoman määrän samanaikaisia ​​istuntoja?
Et. Flex noudattaa samoja käyttöehtoja kuin käyttäjäkohtaiset tilaukset. Jokainen Flexiin määritetty käyttäjä voi asentaa kunkin ohjelmiston enintään kolmelle laitteelle ja käyttää ohjelmistoa yhdestä laitteesta kerrallaan.

Jos Flex-käyttäjä käyttää ohjelmistoa yhdellä laitteella ja kirjautuu sitten sisään samaan ohjelmaan samana päivänä toisesta laitteesta, veloitetaanko käyttäjää kahdesti?
Ei. Flex veloittaa päivittäisen pistehinnan vain kerran tiettyä käyttäjää ja ohjelmistoa kohden 24 tunnin aikana riippumatta siitä, millä laitteella käyttäjä käyttää ohjelmistoa.

Jos Flex-käyttäjä käyttää saman ohjelmiston kahta eri versiota samana päivänä, veloitetaanko käyttäjää kahdesti?
Ei. Flex veloittaa päivittäisen pistehinnan vain kerran tiettyä käyttäjää ja ohjelmistotuotetta kohden 24 tunnin aikana ohjelmistoversiosta riippumatta.

Voinko järjestelmänvalvojana asettaa pisterajoituksia käyttäjäkohtaisesti?
Et. Voit rajoittaa tuotteita, joihin kullakin käyttäjällä on pääsy. Et kuitenkaan voi asettaa pisterajaa tietylle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle.

Toimiiko Flex Linuxilla?
Autodeskin ohjelmistoista, jotka toimivat Linux-käyttöjärjestelmässä (esim. Flame, Maya, MotionBuilder ja Mudbox), Flex tukee ainoastaan 2020 tai uudempia versioita.