SketchUp - Helpoin tie 3D-mallinnukseen

Hyvää aikaiseksi ja nopeasti

On yksi hyvä syy siihen miksi SketchUp on synonyymi käyttäjäystävälliselle 3D-mallinnusohjelmistolle: käytettävyyttä ei uhrata toiminnallisuuden vuoksi. Voit aloittaa piirtämällä viivoja ja muotoja. Voit käsitellä pintoja vapaasti kääntääksesi ne 3D-muotoihin. Venytä, kopioi, kierrä ja maalaa tehdäksesi mitä tahansa haluat. Jos haluat olla tuottava parin tunnin sisällä, olet tullut oikeaan paikkaan.

Hae 3D-mallisi kokoelmasta

Miksi aloittaa mallintaminen tyhjältä pöydältä? Olipa kyseessä sitten huoneen tuoli tai sarvikuono eläintarhaasi mitä olet suunnittelemassa, löydät melkein kaikki mitä tarvitset maailman suurimmasta ilmaisten mallien kokoelmasta, SketchUp 3D Warehouse:sta. Kuka tahansa voi käyttää kokoelmaa tallentaakseen ja jakaakseen malleja. Lataa paras työsi ja tule SketchUp-legendaksi.

2D-piirustukset 3D-mallista

Useimmiten 3D-malleista pitää jossain vaiheessa tulostaa myös kaksiulotteisia piirustuksia. SketchUp Pro:n LayOut-toiminnolla voit lisätä tulostettaville sivuille haluamiasi näkymiä, asettaa niihin tulostusmittakaavat ja viivanpaksuudet, sekä lisätä mitoituksia ja muita tarvittavia merkintöjä. Jos teet muutoksia 3D-malliin, ne päivittyvät automaattisesti myös LayOut-piirustuksiin. Tulosteet voit tehdä PDF-tiedostoiksi, bittikarttatiedostoiksi tai eri CAD-tiedostomuotoihin.

Tee SketchUp:sta oman näköinen

SketchUp on tehty räätälöitäväksi. Ruby API:n ja laajan kehittäjäyhteisön ansiosta käytössäsi on lukematon määrä laajennuksia. Laajennukset on suunniteltu ratkaisemaan erilaisia 3D-mallinnukseen liittyviä haasteita. Haluaisitko esimerkiksi taivuttaa malleja sopimaan kaarelle tai luoda fotorealistisia renderöintejä, näihin on olemassa laajennus. Jos voit kuvitella jonkin laajennoksen, se on todennäköisesti jo valmiina.

SketchUp versiot:

SketchUp Make
Harrastajat, lapset, avaruusalusten rakentajat ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että täysin ilmainen SketchUp Make on helpoin ja hauskin 3D -piirustustyökalu maailmassa.

SketchUp Pro
Ammattilaiset eri toimialoilla kuten mm. arkkitehti- ja rakennussuunnittelu, rakennesuunnittelu, valmistava teollisuus, media- ja viihdeteollisuus sekä pelisuunnittelu käyttävät SketchUp Pro –ohjelmistoa koko ajan, joka päivä. Se on kaikkiin suunnittelun tarpeisiin soveltuva vaihtoehto monimutkaisille ja kalliille CAD-ohjelmistoille.

Ominaisuudet 

Pro

 

Make

Luo 3D-malleja

X

X

Tuo CAD-tiedostoja

X

 
Vie CAD- ja PDF-tiedostoja

X

 
Luo monisivuisia esityksiä

X

 
Luo tuotantopiirustuksia

X

 
Tulosta piirustuksia mittakaavassa

X

 
Luo kaiken kokoisia animaatioita

X

 
Esitä tiedostoja ja kokonäytön esityksiä

X

 
Räätälöi (attributes, behaviors)

X

 
Luo listauksia ja raportteja

X

 
Käytä tilavuusmallinnustyökaluja

X

 
Luo käsin piirretyn näköisiä renderöintejä

X

 
Käytä simuloituja filmikameroita

X

 
Sähköpostituki

X

 
Kaupallinen käyttö sallittu

X

 

Pyydä tarjous osoitteesta myynti@arksystems.fi tai tilaa verkkokaupastamme.