Revit

Revit rakennusten suunnitteluun ja rakentamiseen

Autodesk Revit -ohjelmisto on erityisesti laadittu tietomallinnusta (BIM) varten. Sen avulla suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaiset voivat viedä ideat konseptista rakennusvaiheeseen koordinoidulla ja yhdenmukaisella, mallipohjaisella lähestymistavalla.

Autodesk Revit on erillinen sovellus, joka sisältää ominaisuuksia
arkkitehtisuunnittelua, mekaniikan, sähköjärjestelmien, putkituksen
ja rakenteiden teknistä suunnittelua sekä rakentamista varten.
Autodesk Revit -ohjelmisto on saatavilla osana Autodesk AEC toimialakokoelmaa sekä yksittäisenä tuotteena.

Ota yhteyttä, kun haluat lisätietoja Revit-ohjelmistosta.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Konseptisuunnittelutyökalut

Autodesk Revit tarjoaa helppokäyttöiset ja luovuutta tukevat konseptisuunnittelutyökalut. Voit luonnostella vapaasti, luoda vapaamuotoisia malleja vaivattomasti ja muokata muotoja interaktiivisesti. Voit määritellä muotoja ja geometriaa todellisina rakennuskomponentteina varmistaaksesi sujuvan etenemisen suunnitelman kehittämiseen ja dokumentointiin. Samalla kun suunnittelet, Autodesk Revit rakentaa muotojesi ympärille automaattisesti parametrisen viitekehyksen ja parantaa siten hallintaa, tarkkuutta ja joustavuutta. Toteuta suunnitelmasi konseptisuunnittelusta dokumentointiin yhdessä ja samassa ympäristössä.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Virtaviivaistettu käyttöliittymä

Autodesk Revit-ohjelmisto sisältää virtaviivaisen käyttöliittymän, jonka myötä pääset nauttimaan organisoidummasta työpöydästä, suuremmasta piirustusikkunasta ja nopeasta pääsystä tarvitsemiisi työkaluihin ja komentoihin. Löydät lempityökalusi nopeammin, paikannat harvemmin käytetyt työkalut tehokkaammin ja tutustut uusiin ominaisuuksiin helpommin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Kaksisuuntainen assosiatiivisuus

Tekemäsi muutos päivittyy automaattisesti joka paikkaan. Autodesk Revit-ohjelmistossa kaikki mallin tiedot on varastoitu yhteen paikkaan. Sen ansiosta jokainen tietoihin tehty muutos päivittyy tehokkaasti koko malliin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Luettelot

Autodesk Revit luotua mallia voidaan tarkastella myös luettelonäkymässä. Luettelonäkymään tehty muutos heijastuu automaattisesti muihin näkymiin. Toiminto tarjoaa myös assosiatiiviset split-schedule-leikkaukset sekä luettelonäkymien, kaavojen ja suotimien avulla valittavat suunnitteluelementit.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Parametriset komponentit

Parametriset komponentit, niin sanotut family-objektit, toimivat pohjana kaikille Autodesk Revit suunnitelluille rakennuskomponenteille. Ne tarjoavat avoimen, graafisen järjestelmän suunnitteluajatteluun ja muotoiluun ja mahdollistavat suunnittelutavoitteen ilmaisun erittäin yksityiskohtaisella tasolla. Parametrisia komponentteja voidaan hyödyntää sekä luotaessa erittäin mutkikkaita kokoonpanoja, kuten huonekaluja ja kalusteita, että hyvin yksinkertaisia rakennusosia, kuten seiniä ja pilareita. Ja mikä parasta, ohjelmointikieltä tai koodausta ei tarvita.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Suunnitelmavaihtoehtojen tutkiminen

Kehittele ja tutki tärkeiden suunnittelupäätösten tueksi erilaisia suunnitelmavaihtoehtoja. Esittele asiakkaillesi vaivattomasti useita vaihtoehtoja. Tue päätöksentekoa sijoittamalla eri vaihtoehdot malliin visualisointia, määrälaskentaa ja muita analyysejä varten.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Detaljointi

Hyödynnä Autodesk Revit-ohjelmiston kattavaa detaljikirjastoa ja monipuolisia detaljointityökaluja. CSI-yhteensopivat detaljikirjastot voidaan räätälöidä toimiston omien standardien mukaisiksi. Voit myös luoda, hallita ja jakaa oman detaljikirjastosi.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Materiaaliluettelo

Tällä uudella työkalulla voit laskea yksityiskohtaiset materiaalimäärät. Materiaaliluettelotoiminto helpottaa materiaalimäärien seurantaa esimerkiksi kestävää kehitystä tukevassa suunnittelussa ja tarkistettaessa materiaalimäärät kustannuslaskentaa varten. Parametrinen muutostenhallinta auttaa varmistamaan, että materiaaliluettelosi ovat aina ajan tasalla.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Revit Building Maker

Revit Building Maker -ominaisuus tarjoaa saumattoman tavan muuttaa konseptimuodot funktionaalisiksi suunnitelmiksi. Valitse pinnat ja luo niistä seinät, katot, lattiat ja verhoseinät. Työkaluilla poimit rakennuksestasi tärkeitä tietoja, kuten pintojen alat ja kerroskohtaiset tilavuudet. Voit luoda konseptimuodot suoraan Autodesk Revit Architecture -ohjelmistossa tai voit tuoda niitä massaobjekteina esimerkiksi AutoCAD®, form-Z, Rhino ja Google SketchUp -ohjelmistoista sekä muista ACIS- ja NURBS-pohjaisista sovelluksista.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Törmäystarkastelu

Törmäystarkastelu tarkistaa mallisi mahdollisten elementtien välisten törmäysten varalta.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Suunnitelmien visualisointi

Vangitse suunnitteluideat fotorealistisesti. Helppokäyttöisellä, korkealaatuisella ja nopealla mental ray® -renderöintiteknologilla luot suunnitelmistasi ensiluokkaiset visualisoinnit.

Mikäli haluat hallita renderöidyn näkymän rakeisuutta vieläkin tarkemmin, importoi suunnitelmasi Autodesk® 3ds Max® -ohjelmistoon Autodesk® FBX® -tiedostomuodossa. Saat käyttöösi joustavat työkalut, joilla hallitset visualisointia äärimmäisen tarkasti. Tutustu tarkemmin suunnitelmien visualisointiin.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Alkuperäinen 64-bittisyyden tuki

Uusi alkuperäinen 64-bittisyyden tuki parantaa Autodesk Revit kykyä käsitellä suuria projekteja ja parantaa ohjelmiston suorituskykyä ja vakautta runsaasti muistia vaativissa työvaiheissa, kuten renderöinnissä, tulostuksessa, mallin päivityksessä sekä tiedostojen tuonnissa ja viennissä.

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

Parannettu yhteiskäyttö

Yhteiskäyttöominaisuuksiin tehdyt parannukset tehostavat projektiryhmän yhteistyötä. Nyt voit viedä rakennusmallisi tai -paikkasi sekä niihin liittyvän keskeisen metadatan Civil 3D® -ohjelmistoon. Lisäksi voit tuoda tarkkoja malleja Autodesk® Inventor® -mekaniikkasuunnitteluohjelmistosta

Klikkaa suuremmaksi
Klikkaa suuremmaksi

2D ja 3D DWF -tiedostot

Autodesk Revit tukee merkintöjen kierrätystä Autodesk® Design Review -ohjelmiston kautta. Design Review -ohjelmiston merkintäominaisuuksien ja Autodesk Revit navigointi- ja revisionhallintaominaisuuksien ansiosta muutosten hallinta sujuu vaivattomasti. Tietoihin ei tarvitse mennä uudelleen sisään. Autodesk Revit tukee mallin julkaisua 2D tai 3D DWF™-tiedostoiksi. Ominaisuus mahdollistaa suunnittelutietojen tehokkaan ja dynaamisen vaihdon kevyessä tiedostomuodossa. Se on oiva keino saada myös projektin ei-tekniset jäsenet mukaan tarkistusprosessiin.