SketchUp Pro 2020 banneri

SketchUp Pro -lisenssien ja -käyttäjien hallinta

SketchUp-ohjelmiston lataus sekä lisenssien ja käyttäjien hallinta tapahtuu keskitetysti Trimble Account Management Portal -palvelusta käsin.

Trimble-tilille kirjautuminen

Kun olet tilannut uuden SketchUp Pro -lisenssin, saat Trimbleltä sähköpostin, jossa vahvistetaan tilaus. Sähköpostissa on linkki SketchUp-tilausten hallintaportaaliin (Trimble Account Management Portal), johon voit kirjautua joko Trimble-, Apple- tai Google-tilillä. Voit siirtyä hallintaportaaliin myös tästä.

Jos sinulla ei vielä ole Trimble-tiliä, saat luotua uuden tilin syöttämällä sähköpostiosoitteesi sivulla näkyvään kenttään ja klikkaamalla Next. Varmista, että käytät samaa sähköpostiosoitetta, jolla tilasit tuotteen.

Luotuasi uuden tilin saat Trimbleltä sähköpostiviestin, jossa pyydetään varmistamaan sähköpostiosoite. Klikkaa viestissä olevaa linkkiä 72 tunnin sisällä aktivoidaksesi Trimble-tilisi.

Kirjautuminen Account Management Portaliin

Klikkaa suuremmaksi

Ohjelman lataus ja asennus

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa vasemmalla näkyvää linkkiä My Products nähdäksesi tilaamasi tuotteet. Jos käytössäsi on useita alatilejä, valitse ensin oikea alatili vasemmalla olevasta alasvetovalikosta.

Sivun oikealla puolella näet tuotekohtaiset tiedot.

Klikkaa sivun vasemmassa alalaidassa olevaa linkkiä Download Application ladataksesi ohjelman. Jos haluat ladata vanhemman SketchUp Pro -version, latauslinkit löytyvät täältä. Huomaa, että vuokralisenssit tukevat vain 2019 ja uudempia SketchUp Pro -versioita.

Latauksen jälkeen suorita asennus. Jos käyttöjärjestelmäsi on Windows, muista suorittaa asennusohjelma järjestelmänvalvojana.

Asennuksen jälkeen käynnistä SketchUp Pro esimerkiksi työpöydän pikakuvakkeesta. Kirjaudu sisään Trimble-tunnuksillasi (Sign In). SketchUp Pro on nyt valmis käytettäväksi!

Tuotteiden tarkastelu Account Management Portalissa

Klikkaa suuremmaksi

Tilin vaihtaminen Account Management Portalissa

Klikkaa suuremmaksi

Käyttöoikeuksien hallinta

Tämä ohje on tarkoitettu järjestelmänvalvojille, jotka haluavat hallita useiden loppukäyttäjien lisenssejä.

Voit hallita käyttäjiä valitsemalla vasemmalta Members. Jos käytössäsi on useita alatilejä (ks. yllä), valitse ensin oikea alatili vasemmalla olevasta alasvetovalikosta.

Määrittääksesi loppukäyttäjän klikkaa Assign ja syötä käyttäjän sähköpostiosoite. Tämän jälkeen käyttäjä voi kirjautua omalle Trimble-tililleen (tai luoda sellaisen) ja ladata ohjelman.

Poistaaksesi käyttöoikeuden klikkaa rastia käyttäjän nimen vieressä.

Käyttäjien hallinta Account Management Portalissa

Klikkaa suuremmaksi

Usein kysytyt kysymykset ja yleiset vikatilanteet

Tilasin uuden SketchUp-lisenssin, mutten ole saanut Trimbleltä tilausvahvistusta

Tarkista roskapostikansiosi ja sähköpostiasetuksesi. Trimblen lähetysosoitteet *@trimble.com, *@trimblepaas.com ja *@mail.trimblepaas.com sekä IP-osoite 104.130.122.50 tulee olla sallittuina.

Jos käytössäsi on ennestään Trimble-tili, ei tilausvahvistuksen vastaanottaminen ole välttämätöntä. Lisenssi ilmestyy Trimble-tilillenne, kun tilaus on käsitelty, yleensä 1–2 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Mitä jos Trimble-tilini varmennuslinkki umpeutui?

Jos et ehtinyt klikkaamaan varmennuslinkkiä 72 tunnin sisällä sähköpostiviestin saapumisesta, saat uuden viestin ja varmennuslinkin seuraavasti:

1. Avaa Trimble-tilinhallintaportaalin sisäänkirjautumissivu
  2. Syötä sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Next
  3. Valitse kohdan your account is almost ready alapuolelta vaihtoehto resend activation e-mail

Tuotetta ei löydy Trimble-tililtäni

Kokeile seuraavia toimenpiteitä:

• Tarkista, että lisenssi on määritetty loppukäyttäjälle hallintaportaalin Members-sivulta. Katso lisätietoja ylhäältä kohdasta Käyttöoikeuksien hallinta.
  • Tarkista selainasetuksesi:
    • Tyhjennä internet-selaimen välimuisti ja evästeet
    • Virkistä sivunäkymä (Ctrl + F5)
    • Sulje selain ja käynnistä se uudelleen
    • Kirjaudu ulos Trimble-tililtä ja kirjaudu uudelleen sisään
    • Käytä yksityistä selainnäkymää (incognito-tila)
    • Käytä toista selainta (esim. Firefox tai Edge)

Jos lisenssiä ei siltikään näy, ota yhteyttä tukeemme.

SketchUp Authorized Reseller logo