Autodeskin brändikuva

Autodesk® Account on tilisi kaikkiin Autodeskin palveluihin. Palvelun kautta voit ladata ja asentaa ohjelmistoja, käyttää palveluita, hallita käyttäjiä sekä seurata lisenssien käyttöä.

Ohjelmistojen lataus ja asennus

Tilattuasi uuden Autodesk-tuotteen, saat Autodeskilta sähköpostitse vahvistuksen, kun tuote on käytettävissä. Ohjelmistojen lataus tapahtuu Autodesk Account -palvelun kautta:

1. Kirjaudu Autodesk Account -palveluun
  2. Valitse sivupalkista Products & ServicesAll Products & Services
  3. Etsi haluamasi tuote ja valitse View downloads
  4. Valitse haluamasi ohjelmistoversio, käyttöjärjestelmä ja lopuksi lataus-/asennustapa.
All Products & Services -osio Autodesk Account -palvelussa

Klikkaa suuremmaksi

Ohjelmistojen latausvaihtoehdot

Ohjelmistojen lataamiseksi ja asentamiseksi on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa:

• Install Now lataa asennustiedostot ja aloittaa asennuksen. Suositeltu, nopein vaihtoehto. Tällä menetelmällä ei voi kuitenkaan asentaa verkkolisenssejä tai siirtää asennustiedostoja muihin koneisiin.
  • Download Now lataa asennusohjelman, jota voi myös käyttää myöhemmin tai muissa koneissa.
  • Browser Download hyödyntää selaimen omaa lataustoimintoa ilman lisäohjelmia. Tämä on kuitenkin vaihtoehdoista hitain.
Ohjelmiston lataus Autodesk Account -palvelusta

Klikkaa suuremmaksi

Edellisten versioiden lataus

Autodesk tukee uusimman lisäksi kolmea edellistä ohjelmistoversiota. Saatavilla olevat versiot löytyvät tuotteen kohdalta All Products & Services -sivulta. Lisätietoja.

Verkkolisenssin asentaminen

Jos kyseessä on usean käyttäjän (Multi-User) eli verkkolisenssi, ohjelmiston käyttö edellyttää Autodeskin lisenssinhallintapalvelun (Network License Manager, NLM) asentamisen.

Huom. Käytä aina uusinta versiota lisenssimanagerista.

Pysyvän lisenssin aktivointi

Huom. Tämä ohje koskee vain pysyviä lisenssejä (Perpetual license). Pysyvien lisenssien myynti on päättynyt 2016.

Pysyvät lisenssit aktivoidaan käyttäen sarjanumeroa (serial number) ja tuoteavainta (product key). Ohjelmaversion, sarjanumeron ja tuoteavaimen on vastattava toisiaan, jotta aktivointi onnistuu. Sarjanumeron löydät Autodesk Account -tililtäsi. Tuoteavaimen voit tarkistaa täältä.

Lisenssin aktivointi

Nämä ohjeet koskevat kaikkia uusia Autodesk-ohjelmistojen lisenssejä. Ohjelmistot ovat saatavilla käyttäjäkohtaisella ja/tai usean käyttäjän (verkko)lisenssillä.

Käyttäjäkohtaisen lisenssin aktivointi

Lisenssi aktivoidaan ohjelmiston asennuksen jälkeen seuraavasti:

1. Käynnistä ohjelmisto
  2. Valitse Let’s Get Started -näkymästä Single-user (versio 2019 ja uudemmat) tai Sign In (versio 2018 tai vanhempi)
  3. Tarvittaessa kirjaudu Autodesk-tunnuksillasi aktivoinnin viimeistelemiseksi.
Ohjelmiston aktivointinäkymä 2019 tai uudemmissa versioissa

Klikkaa suuremmaksi

Ohjelmiston aktivointinäkymä 2018 tai vanhemmissa versioissa

Klikkaa suuremmaksi

Kokeiluversion vaihtaminen tilaukseen

Jos käytössäsi on Autodesk-ohjelmiston kokeiluversio ja olet hankkinut maksullisen lisenssin, voit aktivoida lisenssin ohjelmiston kautta.

1. Käynnistä ohjelmisto
    • Mikäli saat viestin Your trial has ended, on kokeiluversion käyttöaika päättynyt. Valitse viesti-ikkunan oikeasta alakulmasta Already have a license?.
  2. Valitse Sign In -alasvetovalikosta Manage Licence.
  3. Valitse Change license type ja uudelleen Change
  4. Käynnistä ohjelmisto uudelleen. Valitse ilmestyvästä Let’s Get Started -ikkunasta Single-user ja syötä Autodesk ID -tunnuksesi. Vaihtoehtoisesti syötä sarjanumero ja tuoteavain pyydettäessä.
  5. Klikkaa kohtaa Next ja sitten Finish. Lisenssi on nyt aktivoitu ja ohjelmisto käytettävissä.

Käyttäjien hallinta

Tilatessasi uuden tuotteen saat oletuksena järjestelmänvalvojan oikeudet. Järjestelmänvalvojat voivat lisätä ja poistaa Autodesk-ohjelmistojen sekä -palveluiden käyttäjiä ja muokata heidän käyttöoikeuksiaan osiosta User Management.

Uusia ja suurinta osaa nykyisistä tilauksista voi hallita uusista By User sekä By Product -näkymistä. Osa nykyisistä tilauksista saattaa kuitenkin vielä käyttää klassista näkymää. Jos et löydä etsimääsi lisenssiä uusista näkymistä, on kyseessä todennäköisesti klassinen lisenssi, jolloin käyttäjien hallinta tapahtuu näkymästä Classic User Management. Autodesk on vaiheittain luopumassa tästä näkymästä, jolloin loputkin lisenssit siirtyvät uuteen näkymään.

Käyttäjien lisääminen uudessa näkymässä

1. Kirjaudu Autodek Account -palveluun
  2. Valitse vasemmalta sivupalkista User Management ja edelleen By User
  3. Valitse ylhäältä kohta +Add users
  4. Syötä käyttäjän tiedot ja lähetä kutsu. Voit myös lisätä useita käyttäjiä kerralla.

Käyttäjien lisääminen klassisessa näkymässä

1. Kirjaudu Autodek Account -palveluun
  2. Valitse vasemmalta sivupalkista User Management ja edelleen Classic User Management
  3. Valitse ylhäältä kohta +Add
  4. Lisää käyttäjien tiedot yksitellen tai valitse välilehti Bulk add lisätäksesi useita käyttäjiä kerralla.
  5. Rastita I’d like to add access to the user(s) now jos haluat seuraavaksi määrittää käyttäjien käyttöoikeudet
  6. Valitse lopuksi Save & Continue
Käyttäjien lisääminen Autodesk Accountissa

Klikkaa suuremmaksi

Käyttöoikeuksien määrittäminen uudessa näkymässä

1. Kirjaudu Autodek Account -palveluun
  2. Valitse vasemmalta sivupalkista User Management
    • Valitse By User, jos haluat määrittää käyttöoikeudet käyttäjän mukaan
    • Valitse By Product, jos haluat määrittää käyttöoikeudet tuotteen mukaan

Käyttöoikeuksien määrittäminen klassisessa näkymässä

1. Kirjaudu Autodek Account -palveluun
  2. Valitse vasemmalta sivupalkista User Management ja edelleen Classic User Management
  3. Klikkaa Edit Access -linkkiä sen käyttäjän kohdalla, jolle haluat antaa lisenssin käyttöoikeudet
  4. Valitse ylhäältä välilehti Products & Services
  5. Rastita laatikko kohdassa Assign, jolloin yksi lisenssi siirtyy käyttäjälle (vastaavasti lisenssin käyttöoikeus voidaan poistaa käyttäjältä poistamalla rasti). Oikea lisenssi löytyy mm. sopimusnumeron perusteella.

Ohjelmiston asennustiedostot voi ladata lisenssin siirron jälkeen käyttäjän tililtä. Myös lisenssin sarjanumero ja tuoteavain, jotka tarvitaan tuotteen aktivointiin, näkyvät nyt käyttäjän Autodesk-tililtä.

Ohjelmiston asennuksen jälkeen ohjelmistoon täytyy syöttää sarjanumero ja tuoteavain sekä kirjautua kerran käyttäjän Autodesk-tilille, jotta tuote aktivoituu.

Käyttöoikeuksien määrittäminen Autodesk Accountissa

Klikkaa suuremmaksi

Toissijaisen järjestelmänvalvojan määrittäminen

Tilatessasi uuden tuotteen saat oletuksena ensisijaisen järjestelmänvalvojan (primary admin) oikeudet. Ensisijainen järjestelmänvalvoja voi nimetä muita käyttäjiä toissijaisiksi järjestelmänvalvojiksi (secondary admin). Kaikki järjestelmänvalvojat voivat lisätä käyttäjiä, vaihtaa rooleja sekä tuotteiden ja palveluiden käyttöoikeuksia.

1. Kirjaudu Autodek Account -palveluun
  2. Valitse vasemmalta sivupalkista User Management ja edelleen By User
  3. Nimeä oikea käyttäjä järjestelmänvalvojaksi määrittämällä rooli hänen nimensä alla olevasta alasvetovalikosta.

Lisätietoja

Huom. Lisäämällä ArkSystemsin tuen (tuki@arksystems.fi) toissijaiseksi järjestelmänvalvojaksi voimme paremmin tarjota tukipalveluja.

Toissijaisen järjestelmänvalvojan määrittäminen Autodesk Accountissa

Klikkaa suuremmaksi

Raportointi

Lisenssien käyttö

Lisenssien käytön raportoinnilla* järjestelmänvalvojat voivat tarkistaa, mitkä käyttäjät ovat aktivoineet heille osoitetut tuotteet, ja seurata tuotteiden käyttötiheyttä. Järjestelmänvalvojat voivat näin optimoida lisenssien määrän ja suunnitella tulevia hankintapäätöksiä. Lisenssien käytön raportointi on saatavana vain käyttäjäkohtaisille (single-user) lisensseille.

*Lisenssien käytön raportointi on saatavana useimmista Autodesk-tuotteista, mukaan lukien AutoCAD-, Inventor-, Maya- ja Revit-ohjelmistoista, alkaen 2014-versioista. Raportointi mittaa vain internet-yhteydellä toimivia loppukäyttäjiä.

Lisenssien käytön yhteenveto

Lisenssien käytön yhteenvedon löydät Autodesk-tililtäsi kohdasta ReportingSeat Usage. Valitse haluamasi ajanjakso. Yhteenvedosta näet seuraavat tiedot valitsemallesi ajanjaksolle:

• Total users = aktiivisten käyttäjien lukumäärä ryhmässäsi
  • Total products = tuotteiden lukumäärä ryhmässäsi
  • Total seats = käyttäjäkohtaisten lisenssien kokonaismäärä

Nähdäksesi tuotekokoelmien, kuten AutoCAD Toolsetsin, toimialakokoelmien sekä Suite-pakettien sisältämien yksittäisten tuotteiden käyttöraportit, klikkaa tuotekokoelman nimeä.

Lisenssien käytön raportointi Autodesk Accountissa

Klikkaa suuremmaksi

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen (two-step verification) vahvistaa Autodesk Account -tilin turvallisuutta. Sitä voi käyttää esimerkiksi mobiilivarmenteen avulla. Alla ohjeet sen käyttöönottamiseksi ja laittamisesta pois päältä:

1. Lataa puhelimeesi todentajasovellus, kuten Duo Mobile tai Google Authenticator, joka pystyy lähettämään turvallisuuskoodin kirjautumisen yhteydessä.
  2. Kirjaudu Autodesk Account -tilisi profiilinhallintaan osoitteessa accounts.autodesk.com.
  3. Valitse välilehti security settings ja kohdasta 2 step verification painike Set up.
  4. Syötä salasanasi ja klikkaa Continue.
  5. Skannaa QR-koodi käyttäen mobiilisovellusta (joko Duo Mobile tai Google Authenticator).
Kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönotto Autodesk Accountissa

Klikkaa suuremmaksi

Lisäohjeita Autodeskin sivuilta

Autodesk Gold Partner logo